2017. augusztus 10., csütörtök

Nyugtalanság VI.

Miután elváltak a férfit a keserűség és a düh kerítette hatalmába. Úgy érezte, hogy ismét megcsalták és eszébe jutott Anikó csalárdsága. Ennyi idő után is érezte, amint a gyomra görcsbe szorul az emlékektől. Nem értette, miért ilyen kíméletlenek vele a nők.
Elkeseredésében fél éjszakát autózott a városban. Már derengett az égalja, amikor hazatért, leengedte a hálószobában a redőnyt és ruhástól egyedül dőlt az ágyra.

Zoé nem értette a férfi reakcióját. Tudta, hogy sokáig tartott felkelteni a csalódott ember figyelmét, de úgy érezte kölcsönös vonzalom összeköti őket. A kirándulás alatt végig azt várta, mikor teszi magáévá a férfi. Azt se bánta volna, ha a környező erdő valamelyik eldugott tisztásán lesznek először egymásé. Azzal nem számolt, hogy egy telefoncsörgés szétrombolhatja a gondosan építgetett kapcsolatukat. Soha nem beszélt a férfinak a családjáról, úgy érezte nem rakhat rá akkora terhet, amit a családja jelentett. Sokszor Zoé maga is nehezen birkózott meg az otthoni gondokkal. Apja csendes alkoholistaként lassan, de biztosan gyúrt a májsorvadásra. Az egykor magas, erőteljes ember szinte csak árnyéka volt önmagának. Az italfüggősége minden cselekedetét meghatározta. Édesanyja, míg kicsik voltak az öccsével, igyekezett titkolni a tényeket. Mindig azt mondta nekik - édesapátok sokat dolgozott, fáradt. Maradjatok csendben, aludnia kell!
Zoé gimnazista volt, amikor az osztálytársai közül több fiú is szemétkedett vele az apja miatt. A piás lányának szólították és különböző ajánlatokat tettek neki. Zoé rettenetesen szégyellte magát és mérhetetlenül hálás volt Anikónak, aki kiállt mellette és megvédte.
A szerelmi beteljesedést testvére a hívásával akaratlanul akadályozta meg. Tomika, ahogy szólították a családban, gyakran kérte a nővére segítségét, amikor látta, hogy anyjuk nem bír a részegen tántorgó férjével. Amikor édesanyjuknál hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak, Zoé elvárta Tomikától, hogy bármikor hívja, ha szükség úgy kívánja. 

Zoé az éjszakát anyja mellett töltötte, aki a kemoterápia miatt folyamatosan 
hányással küszködött. Mikor az asszony öklendezése csillapult, a lány gondolatai visszatértek a férfihoz. Reggel vette észre, hogy egész éjjel szorongatta a telefonját, várva a férfi hívását.     

A férfi dühösen ébredt, nem tudta feldolgozni belső feszültségét. Sajnálta magát, de egy lépést sem volt hajlandó tenni, hogy kiderítse ki hívta Zoét, miért kellett hazamennie. Úgy döntött kivárja, hogy lány jelentkezzen és magyarázatot adjon az el nem hált éjszakára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése