2017. augusztus 7., hétfő

Bozsik Yvette Társulat - Bál, avagy a táncos mulatság - Beavató (2012) Nemzeti Táncszínház

A darabban egy majdnem elfeledett önmagához tér vissza Marozsán Erika. A színésznő hosszú éveket töltött a Balettintézetben, és most a Bozsik Yvette Társulattal felelevenítheti táncos tudását. 


A Bál, avagy a táncos mulatság című darab felújított változatában ő játssza az egyik főszerepet.
 – A Balettintézetben töltött évek emlékeit még mindig mélyen őrzöm a lelkemben, és talán az izmaimban is. Minden próba egy furcsa érzelmi folyamat, mintha a 19 éves önmagammal találkoznék, vagy legalábbis egy majdnem elfelejtett énemmel. Ha nem is megy még zökkenők nélkül, de igyekszem helyt állni e táncos darabban, csodálatos táncosok között. Érdekes kihívás – mondta a szerep kapcsán Marozsán Erika, aki gőzerővel próbál a bemutatóra. 

Táncolják: Marozsán Erika, Vati Tamás, Blaskó Borbála, Kalmár Attila, Fülöp Tímea, Gombai Szabolcs, Hasznos Dóra, Székely Szilveszter, Valencia James, Csere Zoltán, Samantha Kettle, Vislóczki Szabolcs, Krausz Alíz, Federico Marcos Moreno Hernandez 
Jelmez: Bozóki Mara ∙ Díszlet: Pető József, Vati Tamás Fény: Pető József  Koreográfus-asszisztens: Soós Erika, Vislóczki Szabolcs Kreatív producer: Iványi Marcell
Koreográfus: Bozsik Yvette


A Nemzeti Táncszínház 2007/2008-as színházi évadában új programsorozatot indított a középiskolák tanulói számára. A Beavató Táncszínházi Esték célja, hogy utat mutasson a kortárs táncművészeti alkotások értelmezéséhez, bemutassa a színpadi tánc műfaji sokszínűségét, történeti hátterét és a mozdulatban rejlő kommunikációs lehetőségeket. Távlati célunk, hogy a fiatal generáció érdeklődésének felkeltésével a táncművészetet értő és szerető közönséget neveljünk. 



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése